Advies omschakeling natuurinclusieve bedrijfsvoering paardenbedrijf

Het project ‘Groeien naar natuurinclusieve landbouw’ heeft nu een adviseur voor paardenhouders die advies kan geven over de omschakeling naar een natuurinclusieve bedrijfsvoering.

De paardenhouderij heeft vele hectares grond in bezit en speelt daarmee ook een belangrijke rol in de transitie van het landelijk gebied.

Mogelijkheden
Wil jij met je bedrijf een extra bijdrage leveren aan duurzaam bodem- en waterbeheer, biodiversiteit en/of kringlooplandbouw? Dan kun je samen met de adviseur in gesprek over wat mogelijk en wenselijk is op jouw paardenbedrijf. Denk hierbij aan het zoeken naar een geschikt kruidenmengsel voor het grasland of andere landschapselementen voor op het bedrijf. Of het maken van een bemestingsplan op maat op basis van een grondmonster om de productie en/of kwaliteit van het gras te verbeteren en verliezen naar het milieu te verlagen.

Kortom, er wordt samen de kringloop van jouw paardenbedrijf (bodem, gewas, voer, mest) bekeken en gezocht naar mogelijkheden om kosten te besparen, werk te verlichten, verliezen naar het milieu te verlagen, gezondheid en welzijn van paarden te verbeteren en biodiversiteit te stimuleren.

Meld je hier vrijblijvend aan voor een oriëntatiegesprek. Meer informatie over het project ‘Groeien naar natuurinclusieve landbouw’ is hier te vinden.

 

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×